Gods familie op aarde

Hoe groot is jouw familie? Ik heb 2 broers en 2 zussen, dus dacht ik altijd dat ik een grote familie had, vooral als ik ergens voor op mijn beurt moest wachten! Maar toen kwam eens in de zomer de zus van mijn vader bij ons op bezoek. Haar drie kinderen, mijn neven en nichten, waren ook deel van mijn familie. Om precies te zijn, mijn vader had drie zussen en al hun kinderen maakten mijn familie groter dan ik mij ooit voorgesteld had.

Maar weet je wat? Mijn moeder had zeven broers en zussen! Toen al mijn ooms, tantes, neven en nichten bij elkaar waren, kon ik ze allemaal niet meer tellen, zoveel waren het er!

Onze kerk is al een familie. Het is Gods familie op aarde. Maar deze familie is groter dan alleen die mensen met wie jij in de sabbatschool zit. Het is groter dan alle families die in de kerkbanken zitten in jouw kerk. In Gods familie zijn alle mensen uit alle Adventistenkerken in de hele wereld. Miljoenen Adventisten gaan elke week naar de kerk en zij maken deel uit van jouw familie.

Maar onze familie is nog groter dan dat! Gods familie op aarde bestaat uit mensen uit vele verschillende kerken. Het bestaat uit mensen die in grote steden wonen en mensen die in bossen wonen. Het bestaat uit mensen die elke winter sneeuw scheppen en mensen die zich elke dag met zonnebrandcrème moeten insmeren. Het bestaat uit mensen met wit haar en mensen met zwart haar, mensen met blauwe ogen en mensen met bruine ogen, mensen met een donkere huid en mensen met een lichte huid. Het bestaat uit iedereen in de hele wereld die van Jezus houdt, iedereen die leert om Hem te volgen!

We ontmoeten elkaar in de kerk om God te prijzen, om uit de Bijbel te leren en om ervan te genieten om samen met de andere mensen te zijn uit onze grote familie. We mogen onze predikanten of andere kerkleiders hebben, maar de Persoon die de echte leider van onze kerk is, is Jezus.

De Bijbel zegt dat de kerk als een lichaam is en dat Jezus het hoofd is. “Door in liefde de waarheid te spreken, zullen we in alle opzichten groeien in Christus, die het hoofd is. Het hele lichaam is afhankelijk van Christus en alle delen van het hele lichaam zijn met elkaar verbonden en worden bij elkaar gehouden.” (Efeziërs 4:15, 16)

Het mooiste van alles is dat de Bijbel ons belooft dat Jezus spoedig terug zal keren naar de aarde om Zijn familie naar de hemel mee te nemen om voor altijd met Hem te leven.

Samenvatting

Een ieder die van Jezus houdt en leert om Hem te volgen, maakt deel uit van Gods familie op aarde. Deze familie bestaat uit veel verschillende soorten mensen en Jezus is onze Leider.

Zoeken naar

Algemeen