You are home- www.agp-internet.com/react- sabbat.nl.nu - Themasite Sabbat - De nationale zondagswet
 

Tien redenen waarom de sabbat niet Joods is

door Steve Wohlberg

1) Adam en Eva waren niet Joods. "God zegende de sabbatdag en heiligde die" (Genesis 2:3) voordat zonde zijn intrede deed. "Geheiligd" betekent "apart gedaan voor heilig gebruik." De enige stel in de Hof van Eden voor wie de sabbat apart gedaan werd, waren Adam en Eva, die niet Joods waren.

2) "De sabbat is gemaakt om de mens." Markus 2:27. Jezus zei het. Hij werd in de Hof van Eden gemaakt voordat het op de berg Sinaï "opgeschreven" werd. De sabbat is voor "de mens gemaakt", niet enkel Joden.

3) De overige negen geboden zijn niet "enkel voor Joden." God schreef "Tien Geboden" op stenen, niet enkel maar negen (Zie Deut. 4:12, 13; Ex. 20). Hebben “Niet echtbreken,” “Niet doodslaan,” “Niet stelen,” en “Geen valse getuigenis spreken” betrekking “enkel op Joden”?

4) "De zevende dag is de sabbat van de Here uw God." Exodus 20:10. God noemt de sabbat, "mijn heilige dag." Jesaja  58:13. De bijbel noemt hem nooit "de sabbat van de Joden." Hij is niet hun sabbat, maar van God.

5) Het sabbatsgebod is ook voor de "vreemde". Het vierde gebod zelf zegt dat de "vreemde" op de sabbat dient te rusten. Exodus 20:10. “Vreemden” zijn niet-Joden, of Heidenen. Dus is de sabbat ook op hen van toepassing. Lees ook Jesaja 56:6.

6) Jesaja zei dat heidenen de sabbat dienen te onderhouden. "En de vreemden ... al wie de sabbat houdt ... want Mijn huis zal een bedehuis genoemd worden voor alle volken." Jesaja 56:6, 7. Dus is de sabbat voor niet - Joden en alle volken,” niet enkel voor Joden.

7) "Alle" mensen zullen de sabbat in de Nieuwe aarde onderhouden. In "de nieuwe aarde ... van sabbat tot sabbat, zal al wat leeft komen om zich voor mijn aangezicht te buigen, zegt de Heer." Jesaja 66:22, 23. Hier zegt God dat “al wat leeft”, wij zullen de sabbat in "de nieuwe aarde" onderhouden. Indien dit het geval is –en dat is het– moeten wij niet nu beginnen?

8) Niet - Joden in het boek Handelingen hebben de sabbat onderhouden. "Die Jodengenoten verzochten ... zij hun tegen de eerstvolgende sabbat weer deze woorden te spreken. Paulus en Barnabas ... drongen bij hen aan om te blijven bij de genade Gods." Handelingen 13:42, 43. Hier hebben niet - Joden, gered door genade, de sabbat onderhouden (zie ook vers 44).

9) "De wet" [van Tien Geboden] is voor "de gehele wereld," niet alleen voor Joden. Paulus schreef deze woorden. Lees Romeinen 2:17-23; 3:19, 23.

10) Lukas was een niet - Jood die de sabbat onderhield. Lukas was de enige niet - Jood die een Nieuw Testamentisch boek (hij schreef het Evangelie van St Lukas en Handelingen van de Apostelen). Lukas reisde met Paulus en schreef, "Op de dag van de sabbat gingen wij buiten de stad aan de rivier." Handelingen 16:13. Het was de zevende - dag sabbat, het gedenkteken van de schepping (zie Ex. 20:11). Lukas zowel als Paulus wisten het.

Voor verdere informatie, lees "Truth Left Behind" door Steve Wohlberg, "Sunday: The Origin of Its Observance in the Christian Church" "Zondag: de Oorsprong van zijn Onderhoud in de Christelijke Kerk", door E.J. Wagonner,  of kijk naar het fascinerende 5-delige TV documentaire, "The Seventh-day: Revelations from the Lost Pages of History" "De Zevende dag: Openbaringen van de Verloren Bladzijden uit de Geschiedenis (zie de trailor), geproduceerd door LLT Productions. Alle drie zijn nu verkrijgbaar bij "White Horse Media". www.whitehorsemedia.com