You are - home - agp news / www.agp-internet.com/react - agp react enews index
"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ Great is Your mercy towards me..Your lovingkindness to me, Day after day...
In agp enews: editie104 - Jaargang 4
][ nieuw op het web
][ agp evangelism - evangelisatie in Rotterdam Noord, India, Israël&de wereld!
][ news
][ events
][ Inspirationeel - Soms
][ rectificatie
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web
Lid van Three Angels Global Networking...www.agp-internet.com (binnenkort ook agptv.net)
AGP FM Radio
- Luister naar overdenkingen via het web
- Luister naar online gospel radio via onze collega's van E Prayze en wordt bekend met de muzikale stijl van AGP FM Online.
AGP TV
- Overdenking penningmeester Trans-Europese Divisie W. Olsen "Kent U, Jezus"
- Overdenking R.A. Jack "Hoort u, Zijn Stem" (vanaf 24 feb)
- Binnenkort Seminar: "Daniel een profeet voor deze tijd" (vanaf 24 mrt)
AGP Internet
- Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwe websites van AGP, met nog meer informatie, etc.
- Binnenkort Special: Adventisten en Vrede,
- Meer gedichten online
- Overdenking "Peacemakers" op onze Engelstalige pagina's
AGP React enews
- AGP react newsmedio april over op een nieuw e-mailsysteem, beter beveilgt en de keuze tussen full-color met foto's of simpel tekst (binnenkort meer)

AGP Evangelism ][ Alles over evangelisatie en meer...
Daniel
ROTTERDAM - [agp evangelism] - Niet alleen Nijmegen organiseert lezingen, ook de gemeente Rotterdam Noord organiseert tal van evangelisatie acties. Op 22 maart is er een zogenaamde 'sabbatschooldag', waarin de kerk stilstaat bij bijbelboek "Daniel". zowel 's ochtends als in een speciaal middagprogramma, staat Br. A.H.M. Stijnman stil bij het profetisch bijbelboek met als vraag "Is Daniel een profeet voor deze tijd!". Voor deze dag worden omliggende gemeenten uitgenodigd. Woont u te ver of heeft u geen gelegenheid om te komen,AGP TV en AGP FM zal van deze dag opnames maken.
Kostbaar bezit? Waardevol geschenk!
ROTTERDAM - [agp evangelism] - In april organiseert de Adventkerk van Rotterdam Noord, twee weken lang een 'intensieve' evangelisatie campagne met als titel "Kostbaar bezit? Waardevol geschenk!", over wat God, een ieder op deze aardebol wil geven, wat het betekent om een burger te zijn in Zijn Koninkrijk van liefde en gerechtigheid. Alle bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de Adventkerk van Rotterdam Noord aan de Minstreelstraat 9.
Predikant van o.a. adventgemeente Rotterdam Noord: B. Nab enspreker bij agp tv/radio: R. Jack, zullen voorgaan in 9 bijeenkomsten. Deze zijn op 1,2,3 april 's avonds om 19.30 (zaal open 19.00) op sabbat (zaterdag)5 april tijdens de eredienst (aanvang 11.00). En verder op 8,9,10 en 11 april 's avonds om 19.30 (zaal open 19.00) en tenslotte op sabbat (zaterdag)ook om 11.00 in de ochtend.
De bijeenkomsten zijn opgezet voor een breed publiek, en gemeenteleden worden aangemoedigd om vrienden, familie leden etc, uit te nodigen. Naast de sprekers is er veel ruimte voor levendig samenzang, optredens van diverse talenten en artiesten die de adventgemeente rijk is.
Voor meer informatie: events@agpgroup.net
Gezocht Engelstalige boeken
GUNTUR, INDIA - [agp evangelism] - Dat AGP zich bezighoudt met activiteiten over de landsgrenzen, is bij vele al bekend. Vrijdag 14 februari ontvingen wij een mail van K. Prabu Dayal een evangelist in het de stad Guntur in India. Hij schrijft aan ons o.a. het volgende. "We hebben een verantwoordelijke taak om mensen te vertellen over het evangelie, daarom zijn wij actief in evangelisatie. Zoals u weet zijn er heel veel afgodendienaren in ons land en ze willen gewoon niet weten dat Jezus Christus de redder is van de wereld. Velen van ons worden vervolgd in elke denkbare manier mogelijk.
Wij willen ons pijlen richten op de jeugd, zij kijken naar tv en verwerpelijke internet sites. Wij hebben een "Hermon Reading Room" opgericht, wij hopen dat jongeren getrokken worden om te lezen over Christus en Zijn liefde voor ons. Wij zoeken literatuur voor onze bibliotheek, zou u ons kunnen helpen.
AGP Evangelism heeft in onderling contact toegezegd materiaal toe te zenden. Mocht u Engelstalig werk hebben en willen toezenden aan deParbu Dayal,neem dan contact op met ons via helpwanted@agpgroup.net
Geïnteresseerd in Messiaanse bijbel?!
Kijk eens op: www.MessianicBible.com
Wij zijn ook actief!!
INTERNET - AGP stimuleert activiteiten, seminars, concerten e.d. Waar ook ter wereld. Uw actie niet genoemd... onderneem dan NU actie mail ons events@agproup.net

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> TED verklaart positie omtrent Willow Creek
ST. Albans, Verenigd Koninkrijk - [agp news] - In editie 103 berichten wij u over de uitspraak van M. Puijc, Communicatie-officier van de Trans-Europese Divisie (gebiedsdeel waartoe de Nederlandse Adventkerk toe behoort), dat de Adventkerk niet de Willow Creek Kerk kan nabootsen, aangezien zij geen Adventkerk is. Door deze uitspraak leek het alsof de Trans Europese divisie niet het beleid van de Nederlandse Adventkerk ondersteunde. Dat is volgens de communicatie medewerkerechter niet het geval.
In latere correspondentie verklaarde de Communicatie medewerker zich nader. "Wij zijn blij dat de Nederlandse kerk het belang ziet van kerkgroei en dat er diverse church plant projecten zijn opgestart. Het is een uitdaging omte zien hoe op verscheidene manieren, mensen worden aangetrokken om te gaannaar kerkelijke activiteiten.

Ondanks het feit dat wij weten dat wij geen compromissen kunnen maken aangaande de inhoud van onze boodschap, willen wij bendrukken dat,er gezochtmoet zoeken naar nieuwe manieren hoe wij de boodschap moeten presenteren. Het is waar dat een aantal van onze predikanten de methoden toepassen van de Willow Creek Community, maar dat betekent niet dat ze compromissen maken tegenover de adventistische boodschap en leerstellingen.
De Trans-Europese divisie heeft haar volledige vertrouwen in de leiding van de Nederlandse Kerk, die zal controleren of deze evangelisatie activiteiten, volledig Adventistisch in karakter zijn, zover het de inhoud van het programma betreft."
In Nederland zijn momenteel 3 church plant initiatieven gaande, die succesvol verlopen, daarnaast zijn in tal van gemeenten zogenaamde cel-groepen actief en zijn een aantal Nederlandse adventgemeenten lid van de Willow-Creek Association. De verwachting is dat meer Nederlandse Adventkerken zullen overstappen naar deze wijze van evangeliseren.
> Adventistische predikant in Rwanda veroordeeld
Silver Spring, MD - [Adventist News Network] - Het internationale gerecht voor Rwanda (ICTR) heeft een ex-Zevende-dags Adventistische bestuurder: Elizaphan Ntakirutimana veroordeeld tot 10 jaar gevangenschap en zijn zoon tot 25 jaar in decelvoor hun rol tijdens de genocide in Rwanda in 1994. Zijn zijn beideveroordeeld voor hun rol als directeur en dokterin de Mugonero Adventistisch Ziekenhuis tijdens de rellen in 1994
Ray Dabrowksi, Communicatie Directeur voor de wereldwijde adventkerkzegt het volgende: "Christenen moeten geweld verwerpen als een manier om conflicten op te losten. De basis van de boodschap van Christus is vergeving, compassie en liefde, die elke verschil van taal, ras of natie overstijgt."
"We bevestigen, met droefheid, dat sommige van onze leden zich keerden tegen mede-leden en hun buren. Wij zijn bedroefd dat de beklaagden niet handelen met de principes van de kerk, Wij betuigen onze spijt, " aldus Dabrowski.
De adventkerk heeft samengewerkt met de Verengde Naties om de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen. Op dit moment heeft de adventkerk 350.000 leden in Rwanda, zij heeft 3 scholen, een ziekenhuis en 9 klinieken in het land. Ongeveer 10.000 adventisten hebben hun levens verloren tijdens de burgeroorlog in 1994. Meer informatie http://www.ictr.org/wwwroot/default.htm.
> Adventisten voor vrede
LONDON - [BUC-News] - Ruim30 adventisten deden mee met de vredesmarsen op 15 februari jl. Meer dan een miljoen mensen deden mee met de grootste vredesdemonstratie in Engeland ooit. In Engeland wil men adventisten meer sociaal en politiek bewust maken. hiertoe is een speciale website opgesteld. www.adventistpeace.co.uk
> Zweden kunnen pinnen in kerk
STOCKHOLM - [Nederlands Dagblad] - Bezoekers van een kerk in het Noord-Zweedse dorpje Norrfjaerden kunnen hun collectegeld sinds kort met hun pinpas direct van hun rekening laten afschrijven. Dominee Karin Sandlund speelt hiermee naar eigen zeggen in op de tijdgeest."Veel van mijn kerkgangers zijn jonge mensen. Die hebben vaak geen contant geld bij zich, maar wel bankpasjes'', zei zij tegen het persbureau Associated Press. "Er zijn geen pinautomaten in Norrfjaerden. Daardoor zitten er 's zondags nogal eens mensen in de kerk die geen contant geld bij zich hebben. Daarom zijn we gaan nadenken over een alternatief.''

Sandlund had al vaak grapjes gemaakt over mogelijkheden om de collectezak te vervangen door een betaalapparaat. Haar man, die voor een plaatselijke bank werkt, kon dat echter wel realiseren. Het apparaat is alleen niet draagbaar, maar staat achter in de kerk. "Wij hebben van de kerk toestemming gekregen voor het pinapparaat en gaan nu een jaar lang kijken of het werkt'', aldus Sandlund. "We vonden het tijd om de jonge generatie een alternatief te bieden. Ik denk dat andere gemeenten wel zullen volgen. De kerk moet toch een beetje bij de tijd blijven.''
> Tussen Hemel en Aarde
TV - [agp news] - Zondagavond, 23 februari, ontvangt Wilfred Kemp Antoinette Hertsenberg als gast in 'Tussen Hemel en Aarde'. Voor de TROS presenteert Antoinette Hertsenberg het actualiteitenprogramma 'Twee Vandaag', het consumentenprogramma 'Radar' en het programma 'Opgelicht'.

In de Domtoren in Utrecht praat Wilfred Kemp met haar over haar keuze Zevendedagsadventist te worden, over haar geloof in het Scheppingsverhaal dat zij letterlijk neemt, en over de toegang tot de hemel. "Ik geloof in de hemel, in de zin dat er na dit leven nog iets anders op ons wacht. Maar ik denk niet dat iedereen daar komt. Als je bewust kiest voor het slechte en daarin volhardt, dan geloof ik niet dat je door gaat naar de hemel."
'Tussen Hemel en Aarde', zondag 23 februari, 23.45 uur, Ned 1 Herhaling: vrijdag 28 februari, 14.50 uur, Ned 1 Kijk ook op de website van het programma:www.tussenhemelenaarde.kro.nl

agp events ][ activiteiten

Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
feb
Maa
- Iedere week lezing "Gezondheid, adventkerk Nijmegen, www.agp-internet.com/events
8- Verwacht Gospelconcert Amsterdam
22 - Lezing Daniel een profeet voor onze tijd, Adventkerk Rotterdam Noord
22 - Debuutconcert koor 4U olv P. Dingemanse, aanvang 20.00, kosten 4 EUR, bel 070-3932493 of 070-3662827
apr
- Iedere week lezing "Gezondheid, adventkerk Nijmegen, www.agp-internet.com/events
1,2,3 // 8,9,10, 11 - Evangelisatie actie Rotterdam Noord,Minstreelstraat 9 aanvang 19.30
5, 12 Evangelsiatie actie Rotterdam Noord, aanvang 11.00


][ inspirationeel: Soms
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Soms... (zie ook www.waarheid.info)
Soms is 't moeilijk om te leven

Soms zijn alle muren hoog

Soms is er niks meer om te geven

Soms zijn zelfs je tranen droog.

Soms ben je jezelf verloren

Weet je niet meer WIE wat doet.

Soms kun je van geen troost meer HOREN

Weet je niet meer van goede moed.

De Vader gaat nog even alle bedden langs,

Bij eentje blijft hij staan

en wacht tot Hij hoort ademhalen

Dan legt Hij zacht Zijn handen op haar ogen

en zegt, al ben je dan aan 't dwalen

Je Vader zorgt hoor, laat je nooit meer gaan.

Simon.


rectificatie ][
In editie 103 van het AGP News stond vermeld dat het "jongenhuis" rijksmonument is geworden, dat is niet het jongenshuis, maar het hoofdgebouw van de Nederlands Unie op het landgoed Oud-Zandbergen. Met dank aan onze oplettende lezers.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.