0074

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie74 - Nederlandstalig
Surely goodness and mercy shall follow me, all the days of my life

InjouwReactenews:
AGP Networks
>Program Guide
>Harvest ep: Actie update
AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
> Need to know: NIEUW Nederlands Adventistische Website
> Be Inspired: The Word, Marcus 11:22
> Be Inspired: Genade

Program Guide
AGP React Internet [www.agp-internet.com] - (als onderstaande links niet werken, ga naar www.agp-internet.com)
Deze week wordt gewerkt aan het archief van AGP React voor 2002, in de loop van deze week kun je alle React's van Januari lezen.
AGP React enews [info@agpgroup.net] :Wij willen graag van u horen, heeft u nieuws uit uw kerkgemeenschap, organiseert u activiteiten of heeft een inspirationeel artikel dat u met ons lezersbestand wilt delen? Mail de redactie op info@agpgroup.net
Nieuwsenquete - AGP React wordt door veel mensen gelezen, die op de hoogte willen blijven van Christelijke Nieuws, Activiteiten en nog veel meer. AGP React verschijnt dit jaar voor het vierde jaar en wij zijn benieuwd over er onderwerpen zijn die jij minst of waar we teveel aandacht aan besteden, jouw stem telt. Stuur een e-mail met suggesties naar react@agpgroup.net
AGP FM Radio [In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)]
3 februari - Huwelijks special, CD van de week EXCLUSIEF PAM & DODI.
AGP FM Online: [Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)]
3 februari - Huwelijks Special (herhaling)
<agp - Broadcasting a message of hope

Harvest ep: Actie update
Organiseert u evangelisatie-acties, en u wilt dat AGP React de actie voor u op de voet volgt, mail news@agpgroup.net of events@agpgroup.net
Spijkenisse
[Harvest ep] - De lezingen in Spijkenisse met AGP-presentator Hensley Oosterwolde, zijn van start gegaan. Er vindt een opleving plaats in de gemeente Spijkenisse zowel gemeenteleden als de diverse bezoekers,zijn gesterkt door de lezingen. Ook ukuntde lezingen serie meemaken getiteld "Met een goed gevoel de toekomst in." Elke sabbatmiddag t/m 23 februari in de Adventkerk van Spijkenisse aan de Eikenlaan 1 in Spijkenisse (metrohalte Spijkenisse Centrum)
Derde Lezing: 2 februari 'wat gebeurt er 5 minuten nadat iemand gestorven is? "
Dit is de vraag die iedereen in de wereld bezig houdt.
Een voorbeeld is hiervan, waar zijn de gestorven mensen die omgekomen zijn op 11 september 2001? Is hun zogenaamde "ziel" in de hemel, of heeft er een incarnatie plaats gevonden?
Kan mijn gestorven Opa of Oma bij mij wekelijks langs komen bij mij thuis? Is er wel hoop als er iemand sterft?
En bij Wie is de hoop te vinden? uiteraard Jezus Christus.
Meer?!: Voor een volledige beschrijving alle onderwerpen kijk op http://go.agpgroup.net
Ontmoetingsdag Rotterdam Noord
[Harvest ep] - 2 februari is niet alleen de dag van het huwelijk van Maxima en Willem-Alexander, het is ook de sabbat... de dag bij uitstek voor een ontmoeting met Jezus Christus.
Op 2 februari wordt de derde bezoekersdag georganiseerd als voorbereiding op de evangelisatie campagne die in maart zal aanvangen. Deze bezoekersdag in het kader van "De Ontmoeting" vangt aan op zaterdag (sabbat) om 11.00 in de Adventkerk Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9, spreker zal zijn F. Valois-Smith.
Bijeenkomsten 'De Ontmoeting' ook musicaal omlijst.
[AGP News] - Tijdens de bijeenkomsten (lezingen)die in de Adventkerk van Rotterdam Noord gehouden zullen worden, met als thema de ontmoeting zal naast gesproken woord de bijeenkosten, ook, opgeluisterd worden met zang van diverse Adventistische solisten, groepen en koren. De lezingen zullen in maart en april plaatsvinden. (Zie agenda)
AGP ="always going for prayer"
[prayer@agpgroup.net] -Voorbede wordt gevraagd voor de acties in Nijmegen, Spijkenisse & Rotterdam Noord.
Ook acties aan het plannen of aan het organiseren..?en de rest van Nederland daarvan op de hoogste stellen. Dat kan via het React enews - mail news@agpgroup.net of events@agpgroup.net
<Harvest Evangelistic Projects is een initiatief vanuit de AGP Vereniging

AGP React enews
News
<en: Franse sektenwet valt in praktijk nog mee
PARIJS - [Nederlands Dagblad] -Christenen in Frankrijk hebben nog niet veel gemerkt van de anti-sektenwet die in mei door de Franse senaat is aangenomen, zegt ds. A. Markusse, evangelist in Frankrijk, desgevraagd. De wet diende zich aan als een bedreiging voor evangelischen, omdat ze tot de sekten zouden worden gerekend. De wet richt zich tegen 172 organisaties met ,een sektarisch karakter'. De activiteiten van de groeperingen zouden aan banden moeten worden gelegd. Op de lijst staan naast de moonsekte en de Jehovah Getuigen ook baptisten-, pinkster- en evangeliegemeenten. In juni is de wet door president Chirac bekrachtigd. Volgens Markusse, evangelist van European Christian Mission (ECM), zijn er tijdens de behandeling door de Franse senaat zoveel aanpassingen doorgevoerd dat ,de angel uit de wet is gehaald'.
Christenen denken er volgens de voorganger van de vrije evangelische gemeente in Romainville, een buitenwijk van Parijs, niet allemaal hetzelfde over. ,Collega-zendelingen vinden het zelfs goed dat de regering eens orde op zaken heeft gesteld.' Het probleem van de wet is dat alles over één kam wordt geschoren, aldus Markusse. ,Tot nu toe zijn er in Frankrijk geen processen gevoerd naar aanleiding van de wet. Het blijft dus de vraag op welke manier rechters de wet toepassen.' Burgemeesters kunnen de vestiging van sekten verbieden. Van een collega-predikant uit de regio hoorde Markusse dat de burgemeester de kerk verbood met een kraam op de markt te staan. ,Ze hadden al tien jaar een bijbelkraam, maar moesten nu weg.' De burgemeester van die stad was lid van de eerste parlementscommissie die de wettelijke maatregelen voorbereidde.

<en: Tienden in Groot-Brittanië naar nieuw record
St. Albans - [BUC News] - Een laatste berekening van tienden aan de Britse Unie, laat een stijging zien van 15% ten opzichte van vorig jaar. tot een totaal van 10 miljoen pond. Deze giften worden gebruikt voor de steun van Britse kerk en wereldwijde adventkerk
<en: Christenen bidden tegen criminaliteit
MANCHESTER - [Nederlands Dagblad] - De politie van Manchester vindt het goed: op 30 januari komen ,honderden christenen', inclusief zeven politieagenten uit New York, naar Manchester om met gebed de stijgende criminaliteitscijfers te bestrijden.
Volgens de Evangelische Alliantie helpt de gebedsactie tegen criminaliteit. De Greater Manchester Police erkent dat de criminaliteitscijfers in Salford met 45 procent zijn gedaald, na een actie waarin gebed en sociale activiteiten met elkaar waren gecombineerd. John Smit, directeur van de Evangelische Alliantie, is ,erg bemoedigd door verhalen over samenwerking tussen biddende christenen en de politie, met als resultaat daling van de criminaliteit'. Hij hoopt dat dit in meer steden mogelijk wordt.
<en: Saudi-Arabië laat beperkt christenen vrij
JEDDAH - [Reformatorisch Dagblad] -Slechts zes van de veertien buitenlandse christenen die in Saudi-Arabië al langere tijd worden gevangen gehouden, zijn vrijgelaten. Dat meldt de christelijke organisatie Compass Direct. De andere acht zijn nog intensief bezig om te proberen ook uit de gevangenis te komen. Van juli tot september vorig jaar ging een golf van arrestaties door het moslimkoninkrijk. Gastarbeiders uit Eritrea, India, de Filippijnen, Ethiopië en Nigeria werden opgepakt omdat ze christelijke huisgemeenten bezochten. Ze hadden allemaal geldige papieren, zoals verblijfs- en werkvergunningen. Een reden voor hun arrestatie is nooit opgegeven.
<en: Simonis ziet oecumene als eenheid onder de paus
UTRECHT - [Reformatorisch Dagblad] -Oecumene betekent voor de Rooms-Katholieke Kerk een eenheid onder de paus en de rooms-katholieke bisschoppen. „We kunnen ons geen andere zichtbare christelijke eenheid voorstellen.” Dat zei kardinaal A. Simonis vrijdag desgevraagd na afloop van de ondertekening van de Charta Oecumenica door de Nederlandse kerken. Simonis,wil niet spreken van terugkeer in de schoot van Rome, omdat dat „psychologisch wat moeilijk” ligt voor de protestantse kerken. Hij gebruikt daarom liever de term „verzoening.” Het pausschap acht hij onopgeefbaar, maar de wijze waarop het functioneert, vindt hij wel voor herziening vatbaar.

De kardinaal wil de kerken van de Reformatie niet als kerken beschouwen, maar slechts als kerkelijke gemeenschappen. „Een kerk veronderstelt een bisschop. De ambtelijke structuur van de twaalf apostelen is voor de Katholieke Kerk wezenlijk en onopgeefbaar.”Simonis wees in zijn lezing op de goede resultaten van de afgelopen decennia op het punt van de zichtbare gemeenschap van kerken. De kardinaal kan zich best voorstellen dat mensen „ongeduldig en ontmoedigd” raken als het einddoel van de oecumene: het herstel van de volledige gemeenschap in de eucharistie, steeds maar buiten bereik blijft. „Van de andere kant is het ook een kwestie van eerlijkheid tegenover elkaar geen eenheid voor te wenden die niet werkelijk bestaat.”

<en: Newsviews
Adventisten maken nieuw plan voor de toekomst- [ANN] - Speerpunten voor de adventkerk in de komende decennia kan men lezen op het internet. Hierin bespreekt de voorzitter van de Generale Conferentie de focus voor de kerk in de toekomst, te weten, groei, eenheid en kwaliteit van het leven. Kijk naar de nieuwe koers op www.beingadventist.org
ADRA helpt in Goma - [ADRA] - De hulpverleningsorganisatie vanuit de Adventkerk, ADRA helpt meer dan 13.000 mensen in de regio met voedsel, tijdelijk onderdak. Meer dan 450.000 zijn gevlucht als gevolg van de vulkaanuitbarsting.
Zonder vrijwilligers draait de kerk niet - [ENI] - Uit een recent onderzoek is gebleken dan vrijwilligers in Nederlandse kerken het werk van 11 full-time betaalde pastoraal werkers uitvoeren. Gemiddeld spenderen vrijwilligers in de kerk 4 uur per weekaan diverse activiteien
Uit huis gezet vanwege geloof - [AITN]- Marina Ismakaeva een Zevende Dags Adventist is uit haar flatje in Turkmenabat gezet en is nu dakloos, dit mede vanwege nieuwe wetten in dit overwegend Islamitisch land.

Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
Februari
2 - Huwelijk Maxima en Willem-Alexander (Binnenkort Special over huwelijk, samenwonen op React Internet)
2 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9)
2 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
2 - Studentendag Adventkerk Nederland (info volgt) info@adventist.nl
8 - GospelLatin Party (met DJ Lil 'One en DJ Simia)Atlantis (Toonzaal), Alkmaar (info: www.atlantispodium.nl).
9 - Jeugdrally Arnhem/Ede "The Show of Your Life", Aanvang 10.30, Olympus College te Arnhem aan de Olympus 11
9 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
9 - Open Deurdienst Rotterdam, Zuid, Amelandseplein 68, thema "God en tolerantie... onzin?", aanvang 14.45 info: 078-6932550
16 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9)
16 -Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
18 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel (zie website)
23 - Doopdienst, Adventkerk Schiedam
23 -Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
25 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
Maart
1- 3 Vrouwenweekend Adventkerk Nederland (030-6939375 info@adventist.nl)
2 - Bezoekersdienst Rotterdam Noord - 11.00 (Minstreelstraat 9)
4 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
5 &7 - Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
9 t/m 16 - Internationaal Jeugdgebedsweek Adventkerk
11 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
12 & 14 - Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
18 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
19 & 21- Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
25 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
26 & 28- Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
30 t/m 31 - Jeugdcongres AJV, Sporthal de Fakkel, te Ridderkerk (info@adventist.nl)
VERWACHT
Verwacht: Go 2002 - rconcert in Rotterdam
Verwacht: Kidzrally op 27 april in Sterrenberg (Ut)
Verwacht: Paasmusical Witness op2 april te Rotterdam Noord
Verwacht: Concert Sisterly Love in Den Haag op 11 mei

AGP React eservice
- Volgende week, exclusief bij AGP React eservice. De opvolgers van MaryMary, Pam & Dodi
- Orginele gedichten, speciaal geschreven voor AGP React.
- Gebeds onderwerpen... prayer@agpgroup.net
- Wat mensen gewoon moeten weten..react@agpgroup.net

Need to know: NIEUW Nederlands Adventistische Website
[agp react] - Daenne, een bezoekster van de Adventkerk in Crooswijk heeft onlangs een community (internetgemeenschap) op MSN. Deze heet Christian Singles 35+, with apassion for GOD (Christelijke alleenstaanden van 35 jaar en ouder met een passie voor God). Op haar website worden de diverse activiteiten van de gemeente Crooswijk vermeld, in het bijzonder de diverse sociale activiteiten die deze kerk ontplooit. Daenne, nodigt jouw uit om deze
community een succes te maken.
Daenne gaat binnenkort dopen en haar 'reactie' op Christus liefde is de ontwikkeling van deze site om anderen met de boodschap te bereiken.
Website Daenne - klik hier

Be Inspired: The Word, Marcus 11:22
>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net
[auteur onbekend]
Marcus 11:22 "Heb geloof in God"
  • Kijk naar jouw hart vandaag, is het vervuld met liefde voor God?
  • Worden wij opgewekt wanneer wij Zijn naam horen?
  • Vragen wij ons wat de hemel voor ons vandaag betekent, of zijn wij meer bezig met de zorgen van het leven van alledag?
  • Hebben wij gebeden voor Zijn leiding, of zijn wij onze eigen weg opgegaan.
  • Hebben wij vandaag onze kinderen liefdevol bejegend en Gods liefde gedeeld, of gingen wij gehaast naar ons werk.
  • Er is een zegen, maar ook een vloek die wij op onze weg kunnen tegenkomen. Heeft u gekozen welke weg u op wilt gaan?
  • Hebben wij de liefde van Christus gedeeld vandaag, of heeft u die liefde voor uwzelve gehouden?
  • Vandaag hebben wij onze geliefde vertelde hoeveel van haar houden?
  • Vandaag heeft de vrouw verteld hoeveel zij van haar man houdt?
  • De Bijbel is de grootste liefdesbrief die ooit geschreven is. Hebben wij de tijd genomen om vandaag eruit te lezen en te studeren, de wonderbare woorden van leven?
  • Er is nog steedstijd omvandaagjouw leven aan Christus te geven, onze Heer en Heiland.
  • Vergeet niet... vandaag is de dag van jouw redding.

Be Inspired: Genade
[F. Hammond/ D. Ivey]
Het is nieuw elke dag
De genade van Heer houdt niet op
Het maakt niet uit wat er zal gebeuren
Des te meer ik nodig heb, des te meer zal ik ontvangen
Ik weet dat ikniet perfect ben.
Ik doe niet alles wat goed is
Ik ben slechts een mens die vergeving nodigt heeft
Elke dag en elke nacht
Er zijn zoveel momenten geweest dat ik het niet verdien
Maar het is Uw genade die mij liet de waarheid liet zien.
Want hetisUw genade, waarom ik zo dankbaar ben
ZonderU is er geen weg waar ik zou kunnen gaan.
Elke ochtend wanneer de zon de hemel opzoekt
Ga ik telkens op mijn knieën voor u.
Oh, Heer,U vergaf mij
Meer keren dan wat ik kan tellen
U heeft bewezen dat Uw liefde echt is.
En er is geen twijfel
Ook al zal ik misschien nooit begrijpen
Want Uw wegen zijn niet hetzelfde als die van mij
Het is uw compassie voor mij, die voor mij een raadsel blijft
Elke ochtend wanneer de zon de hemel opzoek
Ga ik telkens op mijn knieën voor U.
Het is het rotsvaste geloof van de Here die nimmer faalt.
Zijn genade zal nooit opghouden
Elke ochtend van elke dag
Hij blijft vol genade voor mij elke dag opnieuw.

AGP Network Info
Colofon
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/aEvenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.


(C) 2020 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken